baner

 

 

http://www.brzechwolandia.slawno.pl/jp/kuch.png

 

 

Poniedziałek 25.11.2019r.

 

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku7,chleb zwykły1,razowy1 z masłem7,szynką gotowaną6,pomidorem,ogórek kiszonym,jabłka,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z włoszczyzną9,zieleniną,kaszką1 , polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym,ziemniaki,marchewka mini gotowana,kalarepa, gruszki ,sok 100%.

Podwieczorek: Kaszka manna1 na gęsto na mleku 7z musem malinowym,papryka,biszkopty1 bez cukrowe,woda mineralna.

Alergeny (1,6,7,9,)

 

Wtorek 26.11.2019r.

Śniadanie: Mleko7 ,chleb foremkowy 1,graham1 z masłem,pastą twarożkowo7 rybną4,ogórkiem świeżym ,winogrono,herbata owocowa z miodem

Obiad: Rosół z makaronem ,włoszczyzną9,zieleniną,,kurczak gotowany,ryż, sos potrawkowy,7groszek z marchewką,sałata lodowa,sok 100%

Podwieczorek: Kawa zbożowa z mlekiem7,chleb pszenny z masłem 7, twarożkiem7 kalarepa,pomarańcze.

Alergeny(1,7,9)

 

Środa 27.11.2019r.

Śniadanie: Kakao7,chleb zwykły1 ,graham1 z masłem7,szynką z indyka6,pomidorem,sałatą rukolą,szczypiorkiem,pestki słonecznika,jabłka ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa marchewkowa z makaronem1 zacierką,klopsiki z mięsa mieszanego(drób,wieprz.)3kapusta kiszona gotowana,papryka ,melon sok 100%

Podwieczorek: Koktajl owocowy na kefirze7,drożdżówka1,7,pestki dyni.

Alergeny(1,3,6,7,9)

 

Czwartek 28.11.2019r.

Śniadanie: Mleko 7z płatkami jaglanymi,chleb foremkowy ,graham1 z masłem7,jajkiem3 gotowanym,pomidorem,sałata roszponka,gruszki,herbata owocowa z miodem.,

Obiad:Zupa jarzynowa9 z ziemniakami ,gulasz wieprzowy z szynki b /k z kaszą,surówka z buraczków,jabłka ,ogórków kiszonych,sok 100% pomarańcze.

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym7 ,miodem ,chrupki kukurydziane ,papryka.

Alergeny(1,3,7,9)

Piątek 29.11.2019r.

Śniadanie: Kakao7,chleb zwykły,razowy ze słonecznikiem1 z masłem7,twarożkiem7 ziarnistym, dżemem ,kiełki rzodkiewki,jabłka ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,filet z dorsza duszony4 w warzywach9,ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej ,pomidorów,ogórków kiszonych,śliwki suszone, sok 100%

Podwieczorek: Jogurt owocowy7ze zbożami ,marchewka ,woda mineralna.

Alergeny(1,4,7,9)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

 

Poniedziałek 18.11.2019 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem i cytryną chleb foremkowy1 razowy z masłem ,polędwicą sopocką6,ogórkiem kiszonym, papryka,jabłka suszone.

Obiad: Grochówka z ziemniakami,naleśniki7 z twarożkiem7 waniliowym ,mus owocowy z malin ,papryka,kalarepa,sok owocowy 100%

Podwieczorek: Kaszka manna1 na mleku7 z musem owocowym ,ogórek świeży, biszkopty1 ,woda z miodem,cytryną,winogrono.

ALERGENY:(1, 6, 7 )

 

Wtorek 19.11.2019r.

Śniadanie: Kawa1 z mlekiem7 ,chleb foremkowy1 ,graham 1z masłem7 ,pastą twarogową7 z szynką6,natką pietruszki ,ogórkiem kiszonym,pomidorem,winogrono,herbata owocowa z miodem ,cytryną.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami ,pierś z kurczaka duszona ,ryż,surówka z marchwi,jabłek płatków migdałów,,żurawiny,ananas,sok 100%

Podwieczorek: galaretka na soku owocowym(wyrób własny) z sosem jogurtowo 7owocowym,herbatniki1,herbata owocowa ,marchewka do chrupania.

ALERGENY:( 1, 7,9)

 

Środa 20.11.2019r.

Śniadanie: Kakao,chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem7 ,sałatą,szynką z indyka6,ogórkiem kiszonym,papryka,brzoskwinie,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa szpinakowa z warzywami9,kaszą1,klopsy gotowane3 z filetu indyka w sosie pomidorowym,ziemniaki ,surówka z sałaty lodowej,ogórków świeżych,rzodkiewki,zieleniny,gruszka,sok 100%.

Podwieczorek: Koktajl owocowy na maślance7,rogal1 z masłem7 ,dżemem ,kalarepa.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

 

Czwartek 21.11.2019r.

Śniadanie: Mleko7 ,chleb foremkowy1 ,żytni1 z masłem7,krakowską z drobiu6,ogórkiem kiszonym,pomidorem,pestki dyni,mandarynki ,herbata owocowa z miodem

Obiad: Krupnik z warzywami9 z kaszą,1zieleniną,leczo z filetu z indyka z papryką,pomidorami cukinią,makaronem,1ogórek świeży,melon ,sok 100%

Podwieczorek: Herbata owocowa ,ciasto drożdżowe1,7 ,marchew,śliwki ,serek homogenizowany7.

ALERGENY:( 1, 6, 7,9 )

 

Piątek 22.11.2019r.

Śniadanie: Kakao, chleb foremkowy1 ,razowy1 ze słonecznikiem z masłem7, żółtym serem7,sałatą, papryka,pestki słonecznika herbata owocowa z miodem, mandarynki.

Obiad: Zupa barszcz ukraiński 9,filet z dorsza 4opiekany w panierce3,1 ,surówka z kiszonej kapusty,jabłka ,sok 100%

Podwieczorek: Deser mleczny „Zuzia”7,wafle ryżowe ,sałata lodowa ,woda mineralna.

ALERGENY:(1, 4,6, 7, 9,)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

 

 

Poniedziałek 11.11.2019 r.

Święto Niepodległości

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

 

Wtorek 12.11.2019 r.

Śniadanie - Kawa zbożowa 1z mlekiem7,chleb foremkowy1,graham 1z masłem7,pastą rybno twarogową 7z filetu dorsza4,natką pietruszki,jabłka suszone,ogórek kiszony.

Obiad - Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami ,filet z indyka w sosie słodko kwaśnym z ryżem,jabłka ,ogórki świeże ,sok 100%

Podwieczorek - Kisiel na soku owocowym z sosem waniliowym7,(wyrób własny),biszkopty1,sałata lodowa,woda mineralna

Alergeny(1,3,4,7,9)

Środa 13.11.2019r.

 Śniadanie - Chleb razowy z masłem, sałatą, szynką z indyka, pomidorem,ogórkiem kiszonym, mandarynki, herbata owocowa z miodem

Obiad - Zupa selerowa9 z warzywami9,zacierką,pieczeń ze schabu,surówka z kapusty kiszonej,ziemniaki,winogrono czerwone,sok 100%

Podwieczorek -  Ryż na sypko z jabłkami,marchew,woda mineralna.

Alergeny(1,6,7,9)

 

Czwartek 14.11.2019 r.

Śniadanie - Zupa mleczna7 z płatkami żytnimi1,chleb foremkowy 1,żytni 1z masłem7,szynkową drobiową6,rzodkiewka ,gruszki ,herbata owocowa z miodem

ObiadZupa z fasolki szparagowej z ziemniakami,sos pomidorowo mięsny z makaronem,surówka z sałaty lodowej,pomidorów,jabłka ,sok 100%

Podwieczorek - Jogurt pitny7 ,rogal1 z masłem7,marchewka ,kiwi

Alergeny(1,6,7,9)

 

Piątek 15.11 2019 r.

Śniadanie - Kakao,chleb foremkowy1 ,razowy 1ze słonecznikiem z masłem7,pasta serowo 7jajeczną3,papryka,śliwki suszone,herbata owocowa z miodem

Obiad -  Zupa brokułowa ,filet z dorsza w cieście naleśnikowym7,ziemniaki,mizeria,melon,sok 100%

PodwieczorekJogurt owocowy7 ,babka drożdżowa1,7,jabłko,sałata lodowa

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towar

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu

 Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich

szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jajka i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus

avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale),

orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie

(Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy

Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l

w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 


 

Poniedziałek 4.11.2019 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem,cytryną,chleb foremkowy, razowy z masłem,polędwicą sopocką,pomidorem,ogórkiem kiszonym,mandarynki.

Obiad: Zupa warzywna z mięsem z fileta z indyka,twarożek z ziemniakami,surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką ,natką pietruszki,winogrono,sok 100%.

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z musem owocowym(truskawki ,maliny ),biszkopty,woda mineralna lub herbata owocowa.

ALERGENY:(1, 6, 7,9 )

 

Wtorek 5.11.2019

Śniadanie: Kawa na mleku,chleb foremkowy ,graham z masłem ,szynką,twarożkiem ,szczypiorkiem ogórkiem świeżym,winogrono czerwone ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Rosół z makaronem, natką pietruszki,warzywami, kurczak gotowany, ryż,sos potrawkowy, groszek z marchewką,kalarepa,gruszki ,sok 100 %

Podwieczorek: Kakao ,chleb pszenny z masłem,dżemem,żółtym serem,marchewka.

ALERGENY:( 1, 3,6, 7,9)

 

Środa 6.11.2019

Śniadanie:Mleko ,chleb foremkowy ,razowy z masłem,sałatą,pomidorem,kiełki rzodkiewki,jabłka,herbata owocowa z miodem ,cytryną.

Obiad: Zupa marchewkowa z zacierką,natką pietruszki, ziemniaki, klopsy opiekane mieszane( mięso indyk,łopatka b/k) ,kapusta kiszona gotowana,melon,sok 100%

Podwieczorek: Deser jogurtowo owocowy z płatkami kukurydzianymi ,musli,napój miętowy.

ALERGENY:(1, 3, 6, 7, 9 )

 

Czwartek 7.11.2019

Śniadanie:Kawa zbożowa z mlekiem,chleb foremkowy ,żytni z masłem,jajka gotowane z sosem jogurtowym,szczypiorek ,ogórek kiszony,jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,gulasz z szynki b/k z kaszą,buraczki ,winogrono ,sok 100%

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym,miodem ,chrupki kukurydziane ,papryka.

ALERGENY:( 1, 3,6, 7, 9)

 

Piątek 8.11.2019

Śniadanie: Kakao, chleb zwykły słonecznikowy z masłem, twarożkiem ziarnistym,dżemem rzodkiewka,jabłka ,herbata owocowa z miodem

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,filet z dorsza duszony w warzywach,ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami ,ogórkiem kiszonym,natką pietruszki,mandarynki ,sok 100%

Podwieczorek: Jogurt owocowy ze zbożami,miodem ,ogórki świeże,wafle ryżowe,woda mineralna.

ALERGENY:(1, 4, 7, 9,)


Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu

 Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich

szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jajka i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus

avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale),

orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie

(Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy

Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l

w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.