baner

 

 

http://www.brzechwolandia.slawno.pl/jp/kuch.png

 

 

Poniedziałek 14.10.2019 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem,cytryną,chleb foremkowy,razowy z masłem,szynką gotowaną,żółtym serem,pomidorem,ogórkiem kiszonym,jabłka suszone.

Obiad: Flaczki z drobiu z warzywami, naleśniki z serem waniliowym, melon, papryka, sok 100 %

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami,sałata lodowa, winogrono, herbata owocowa.

ALERGENY:(1, 3, 6, 7, )

Wtorek 15.10.2019

Śniadanie: Kawa z mlekiem,chleb foremkowy ,graham z masłem ,twarożkiem ,szczypiorkiem papryka,herbata owocowa z miodem,cytryną,gruszki

Obiad: Rosół z makaronem, natką pietruszki, kurczak gotowany, ryż, potrawka, groszek z marchewką,kalarepa,winogrono,sok 100%

Podwieczorek: Mleko ,bułka maślana z masłem,dżemem ,ogórek świeży.

ALERGENY:( 1, 3, 7,)

Środa 16.10.2019

Śniadanie: Kakao, chleb zwykły foremkowy,razowy z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, wędliną z indyka, herbata owocowa z miodem,jabłka.

Obiad: Zupa marchewkowa z zacierką,natką pietruszki, ziemniaki, klopsy opiekane mieszane ( mięso indyk,łopatka b/k) ,kapusta kiszona gotowana,pomarańcze,sok 100%

Podwieczorek: Kawa zbożowa z mlekiem,babka drożdżowa,rodzynki,melon,sałata lodowa.

ALERGENY:(1, 3,4, 6, 7, 9 )

Czwartek 17.10.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,chleb foremkowy ,żytni z masłem,szynkową drobiową,pomidorem ,szczypiorkiem,ogórkiem kiszonym

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,gulasz z szynki b/k z kaszą,buraczki ,marchew ,melon ,sok 100%

Podwieczorek: Krem z twarogu ,andruty ,rodzynki ,ogórek świeży , herbata miętowa z miodem cytryną.

ALERGENY:( 1, 3,6, 7, 9)

Piątek 18.10.2019

Śniadanie: Kakao, chleb zwykły/słonecznikowy z masłem, twarożkiem homogenizowanym- waniliowym,papryka,śliwki suszone,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa pomidorowa z warzywami ,ryżem,filet z dorsza duszony w warzywach,ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami ,ogórkiem kiszonym,natką pietruszki,gruszki ,sok 100%

Podwieczorek: Jogurt grecki z owocami ,herbatniki ,marchewka do chrupania.

ALERGENY:(1, 3, 4, 7, 9,)


Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.



 

 

 

Poniedziałek 7.10.2019r.

Śniadanie;  Płatki owsiane na mleku,chleb foremkowy,razowy ze słonecznikiem,masłem,polędwicą sopocką,żółtym serem,papryka,ogórki ,świeże,jabłka suszone,herbata owocowa z miodem.

Obiad; Zupa porowa z ziemniakami ,jajko gotowane ,makaron ,sos pomidorowy surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką,natką,pietruszki,melon ,sok 100%.

Podwieczorek; Kaszka manna na mleku z malinami,pieczywo chrupkie ,woda z miodem ,cytryną

Alergeny (1,3,6,7,9,)

 

Wtorek 8.10.2019r.

Śniadanie: Kawa z mlekiem,chleb foremkowy,graham z masłem,pastą z filetu z dorsza,twarożku,ogórkiem świeżym,szczypiorkiem,pestki dyni,gruszki

Obiad; Zupa ogórkowa z warzywami,ziemniakami,kurczak duszony z ryżem,surówka z marchwi,jabłek,migdałów,żurawiny,sok 100%

Podwieczorek : Galaretka na soku owocowym-(wyrób własny )z sosem jogurtowo owocowym,biszkopty,rzodkiewka,herbata miętowa.

Alergeny(1,4,6,7,9)

Środa 9.10.2019r.

Śniadanie; Kakao,chleb foremkowy ,razowy ze słonecznikiem z masłem,sałatą,szynką z indyka,pomidorem ,ogórkiem kiszonym,jabłka ,herbata owocowa z miodem

Obiad; Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą z warzywami,natką pietruszki,pulpety z piersi kurczaka w sosie pomidorowym z ziemniakami,surówka z pora,jabłek,papryki czerwonej,ogórków kiszonych,sok 100%.

Podwieczorek; Ryż na gęsto na mleku z musem dyniowo pomarańczowym,woda z miodem.

Alergeny(1,3,6,7,9)

Czwartek 10.10.2019r.

Śniadanie; Mleko ,chleb foremkowy, żytni z masłem,krakowską drobiową,pomidorem szczypiorkiem,pestki słonecznika,winogrono,herbata owocowa z miodem.

Obiad : Krupnik z kaszą,ziemniakami,zieleniną,leczo z indyka z pomidorami,papryką,makaronem,surówka z ogórków świeżych,marchewki,pomarańcza,sok 100%.

Podwieczorek; Krem z twarogu ,andruty ,rodzynki,kalarepa,herbata owocowa ,owoc.

 

Piątek 11.10.2019r.

Śniadanie; Kakao,chleb foremkowy,razowy z masłem,żółtym serem,papryka ,ogórki kiszone,melon,herbata owocowa z miodem,cytryną.

Obiad;Zupa pomarańczowa (krem z dyni),z pestkami dyni,filet z dorsza opiekany w panierce,ziemniaki surówka z kiszonej kapusty,śliwki suszone ,sok 100%

Podwieczorek; Jogurt grecki z owocami ,chrupki kukurydziane ,marchew,woda mineralna.

Alergeny(1,3,4,6,7,9)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towar

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 


Poniedziałek 30.09.2019 r.


Śniadanie: Mleko chleb zwykły,razowy z masłem,parówka z piersi kurczaka na ciepło z ketchupem,ogórkiem kiszonym,pomidorem,jabłka suszone ,herbata owocowa z miodem,cytryną.

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami ,pierogi leniwe z twarogiem,musem owocowym,marchewka do chrupania,sok 100%

Podwieczorek: Budyń waniliowy z jabłkiem ,biszkopty,kalarepa,woda mineralna.

ALERGENY:(1,3, 7,9 )

Wtorek 1.10.2019

Śniadanie: Mleko ,chleb foremkowy ,graham z masłem, jajkiem gotowanym,sałata lodowa,pomidory,herbata owocowa z miodem,gruszki

Obiad: Rosół z makaronem ,natką pietruszki ,kurczak gotowany ,ryż ,potrawka ,groszek z marchewką,papryka,melon,sok 100%.

Podwieczorek: Kisiel na owocowym soku(wyrób własny)z sosem waniliowym,ogórek świeży,chrupki kukurydziane.

ALERGENY:( 1, 3, 7,9)

Środa 2.10.2019

Śniadanie: Kakao,chleb foremkowy ,razowy z masłem ,sałatą,szynką z indyka,ogórkiem kiszonym,pestki dyni,winogrono,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa szpinakowa z warzywami,kaszą,kotlet z filetu indyka ,ziemniaki,pomarańcze,sok 100%,bukiet warzyw gotowanych,ogórek świeży.

Podwieczorek: Koktajl owocowy na kefirze naturalnym,chałka drożdżowa,papryka.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

Czwartek 3.10.2019

Śniadanie: Mleko,chleb foremkowy ,żytni z masłem,krakowską drobiową,pomidorem ,ogórkiem kiszonym,pestki słonecznika,jabłka ,herbata owocowa z miodem

Obiad: Zupa ziemniaczana z zieleniną, gulasz wieprzowy z szynki b/k z kaszą, kapusta czerwona gotowana,marchew,mandarynki,sok 100%

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym,wafle ryżowe,kalarepa,woda z miodem.

ALERGENY:( 1,6, 7, )

Piątek 4.10.2019

Śniadanie: Kakao, chleb foremkowy ,razowy ze słonecznikiem z masłem,twarogiem,dżemem,papryka czerwona,ogórek świeży,śliwki suszone,herbata owocowa z miodem,cytryną.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem ,filet z dorsza pieczony,surówka z kapusty pekińskiej,pomidorów,ogórków kiszonych,natki pietruszki ,pomarańcze,sok 100 %

Podwieczorek: Jogurt – deser mleczny Zuzia”,pieczywo chrupkie,marchew,woda mineralna.

ALERGENY:(1,3, 4, 7, 9,)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

 

                                    Smacznego