baner

 

 

http://www.brzechwolandia.slawno.pl/jp/kuch.png

 

 

Poniedziałek 27. 01. 2020r.

Śniadanie:Kawa zbożowa na mleku7,chleb foremkowy1 ,graham z masłem7,pastą rybno twarogową1 ,ogórek kiszony,pestki słonecznika ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ,pierogi leniwe7 pod owocową pierzynką (malina mrożona z jogurtem natural.7),surówka z marchewki,sok 100% ,jabłko.

Podwieczorek: Budyń waniliowy7 ,banan,słupki warzyw (marchew ,ogórek świeży,kalarepa) ,woda z cytryną i miętą.

ALERGENY:(1, 6, 7 )

Wtorek 28. 01. 2020 r.

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem7, bułka z ziarnami1,jajko gotowane3 z sosem jogurtowo7 koperkowo czosnkowym,papryka ,ogórek świeży ,sałata, lodowa,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Rosół z makaronem1 ,włoszczyzną,klopsiki drobiowe3 w sosie ziołowym z ziemniakami ,pure z buraczków i jabłek,marchewka ,sok pomarańczowy.

Podwieczorek: Deser jogurtowo owocowy7,ciasteczka owsiane,herbatka owocowa lub woda mineralna.

ALERGENY:( 1,3, 7,9)

Środa 29.01. 2020 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem cytryną,bułka z ziarnami1 z masłem 7,żółtym serem7,szynką drobiową6,szczypiorek ,ogórki kiszone ,papryka.

Obiad: Zupa- krupnik z kaszą z ziemniakami,pierś z kurczaka duszona w warzywach 9,surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami ,ogórkiem kiszonym,ziemniaki ,pomarańcze,kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Kakao7,chleb pszenny1 z masłem7,pastą twarogową7 z brokułem,gruszka.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

Czwartek 30.01.2020 r.

Śniadanie: Mleko7 z płatkami owsianymi,chleb razowy,1foremkowy1 z masłem7,pasztetem mięsno warzywnym,pomidor,rzodkiewka,sałata lodowa,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami ,klopsiki 3z szynki b/k w sosie pieczarkowym,kasza,kapusta czerwona gotowana,pestki słonecznika,jabłko,sok 100%.

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe1,3,7,melon,kawa zbożowa z mlekiem7.

ALERGENY:( 1,3, 6, 7,9 )

Piątek 31.01.2020 r.

Śniadanie: Kakao7, bułka grahamka1,kajzerka z twarożkiem7,dżemem, ogórek świeży,papryka,herbatka owocowa z miodem ,mandarynka

Obiad: Zupa pomidorowa z włoszczyzna9 ,makaronem ,filet z dorsza4 panierowany1 z ziemniakami,surówka z białej kapusty z marchewką,natką,jabłkiem,sok 100%,rodzynki.

Podwieczorek: Rogal maślany1,7 z masłem7,deser jogurtowo twarogowo7 owocowy,marchewka do chrupania,herbatka owocowa.

ALERGENY:(1,3, 4,6, 7, 9,)

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

Poniedziałek 20 01 2020 r

Śniadanie:Herbata owocowa z miodem i cytryną chleb foremkowy1 razowy z masłem7 ,polędwicą sopocką6,ogórki kiszone ,winogrono

Obiad:Grochówka z ziemniakami,makaron1 z twarogiem7 ,mus owocowy z malin ,papryka,sok owocowy 100%,mandarynki.

Podwieczorek: Deser mleczny7 Zuzia,biszkopty,marchewka.

ALERGENY:(1, 6, 7 )

Wtorek 21 01 2020 r.

Śniadanie:Bułka grahamka1 z masłem7,żółtym serem7,wędliną z indyka6,papryka,śliwki suszone ,herbata owocowa z miodem.

Obiad Zupa ziemniaczana z włoszczyzną9 ,zieleniną,makaron kolorowy1 z indykiem w warzywach z pomidorami ,ogórek kiszony sok 100% ,jabłko.

Podwieczorek: Serek waniliowy7 ,pieczywo chrupkie,sałata lodowa.

ALERGENY:( 1,3, 7,9)

Środa 22 01 2020 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem cytryną,chleb foremkowy1,razowy1 z masłem ,twarożkiem7 ,pomidor,sałata lodowa ,jabłka suszone.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami ,zieleniną,gulasz z szynki b\k z kaszą,surówka z kiszonej kapusty z marchewką ,porem9 ,sok 100% ,pomarańcze.

Podwieczorek: Jogurt pitny7 ,herbatniki1 ,marchewka,melon.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

Czwartek 23 01 2020 r

Śniadanie:Herbata owocowa z miodem,chleb foremkowy1 ,graham1 z masłem7 szynką z indyka6 żółtym serem7,papryka ,ogórek świeży ,rodzynki.

Obiad: Zupa-kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kaszą,pierś z kurczaka duszona we własnym sosie z ziemniakami,fasolka szparagowa opruszona bułką tartą1,gruszka ,sok 100%.

Podwieczorek: Jogurt owocowy7 ,babka drożdżowa1,7,kalarepa,mandarynka.

ALERGENY:( 1, 6, 7,9 )

Piątek 24 01 2020 r.

Śniadanie: Chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem7 ,żółtym serem7,papryka,ogórek kiszony,jabłka.

Obiad: Zupa porowa z grzankami1,dorsz pieczony,ziemniaki puree,mieszanka warzywna 3 składnikowa gotowana,sałata lodowa,sok 100%,

Podwieczorek: Jogurt grecki 7z owocami,chałka drożdżowa1,7,marchewka do chrupania.

ALERGENY:(1, 4,6, 7, 9,)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.



 

 

Poniedziałek 13.01.2020 r.

Śniadanie: Kawa zbożowa1 z mlekiem74,chleb foremkowy1 ,razowy 1z masłem7,polędwicą sopocką6,serkiem twarogowym7 „Piątnica”,sałata lodowa ,pomidor,rodzynki ,herbata owocowa z miodem.

Obiad:Zupa selerowa9 z zacierką1,polędwiczki duszone w sosie własnym z kaszą,surówka z ogórków świeżych,marchewki ,zieleniny ,jabłka ,sok 100%, pomarańcze.

Podwieczorek: Kaszka manna1 na mleku7 z musem malinowym,banan,woda mineralna lub herbatka.

ALERGENY:

Wtorek 14.01.2020r.

Śniadanie:Mleko 7,chleb foremkowy1 ,graham1 z masłem,7szynką z indyka6,twarogiem7,pomidor ,sałata ,herbata owocowa z miodem.

Obiad:Zupa marchewkowa z lanymi kluskami3 ,bitki z z piersi kurczaka ,ziemniaki ,surówka z kapusty białej z jabłkiem,marchewką,szczypiorkiem,sok 100% ,gruszki

Podwieczorek: Ryż na gęsto z musem jabłkowym ,rodzynki ,maślanka.

ALERGENY:( 1,4, 7,9)

Środa 15.01.2020 r.

Śniadanie: Kakao 7,bułka z ziarnami 1,szynką gotowaną6,serem żółtym7 ,rzodkiewka ogórek świeży,sałata,herbata owocowa 9

Obiad: Pierś z kurczaka gotowana,makaron ze świeżymi pomidorami ,bazylią, tartym żółtym serem7,sok 100% ,pomarańcze.

Podwieczorek: Placek marchewkowy1 ,kawa zbożowa z mlekiem ,papryka, jabłko.

Alergeny 1,3,7,9

Czwartek 16.01 2020 r.

Śniadanie: Kawa zbożowa 1z mlekiem7 ,chleb foremkowy1 ,graham1 z jajkiem gotowanym3 szczypiorkiem,ogórek świeży,papryka czerwona ,żółta ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami,pulpety z indyka w sosie koperkowym,ryż ,marchewka z groszkiem,kiwi,sok 100%

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym7 z miodem ,biszkopty1,woda mineralna z cytryną.

Alergeny 1,3,7,

Piątek 17. 01.2020 r.

Śniadanie:Kakao 7,bułka grahamka1 z masłem 7,twarożek ziarnisty7,rzodkiewka,sałata ,ogórek świeży,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,filet z dorsza4 panierowany ,ziemniaki z koperkiem ,surówka z kiszonej kapusty z marchewką,mandarynki ,sok 100 %

Podwieczorek: Jogurt z ziarnami7 ,pomarańcze ,kalarepa,woda mineralna .

Alergeny 1,7,4

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.




Poniedziałek 6.01.2020 r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

ALERGENY:

Wtorek 7.01.2020r.

Śniadanie: Kawa z mlekiem 7,chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem,7pastą rybno4-twarogową7,ogórkiem świeżym,mandarynki ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Rosół z makaronem 1,zieleniną,warzywami9,pierś z kurczaka gotowana ,ryż, sos potrawkowy1,3,7 ,groszek z marchewką-gotowane sok 100% ,śliwki suszone ,papryka.

Podwieczorek: Jogurt grecki 7z owocami ,pieczywo chrupkie ,kalarepa

ALERGENY:( 1,4, 7,9)

Środa 8.01.2020 r.

Śniadanie: Kakao 7,chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem7 ,wędliną z indyka6,twarożek grani7 ,papryka,ogórki kiszone,gruszki ,herbata owocowa z miodem, cytryną.

Obiad: Zupa kalafiorowa z włoszczyzna7,kaszką,natką pietruszki,klopsiki z mięsa mieszanego3,ziemniaki,surówka z czerwonej kapusty,jabłka ,sok 100%

Podwieczorek: Babka drożdżowa1,7,3 ,melon ,kawa zbożowa z mlekiem.7

Alergeny 1,3,7,9

Czwartek 9.01. 2020 r.

Śniadanie: Mleko7 ,bułka ziarnista1 z masłem7,twarożek homogenizowany 7naturalny ,rzodkiewka ,szczypiorek,pomidory,jabłka ,herbata owocowa z miodem

Obiad: Zupa owocowa z makaronem drobnym,pierś z kurczaka pieczona ,ziemniaki ,surówka z marchwi ,jabłka ,pomarańczy z jogurtem 7naturalnym,brokuł,sok 100%

Podwieczorek: Kaszka jaglana1 na mleku 7z owocami ,gruszka ,herbata owocowa z cytryną.

Alergeny 1,7,

Piątek 10. 01.2020 r.

Śniadanie: Kakao 7,chleb razowy ze słonecznikiem 1,foremkowy z masłem7 ,żółtym serem7,papryka ,owoc,herbata owocowa z miodem

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką1,włoszczyzną9,filet z dorsza 4duszony w warzywach,ziemniaki ,surówka z sałaty lodowej,pomidora ,rzodkiewki ,ogórka świeżego ,sok 100%

Podwieczorek: Jogurt pitny 7,pieczywo chrupkie,marchewka.

Alergeny 1,7,4

 

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu

 Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich

szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jajka i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus

avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale),

orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie

(Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy

Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l

w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.