baner

 

 

http://www.brzechwolandia.slawno.pl/jp/kuch.png

 

 

Poniedziałek 9. 03. 2020r.

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem7,chleb foremkowy1 ,graham z masłem7,żółtym serem1 ,papryka,ogórek kiszony,pestki słonecznika ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa szpinakowa z kaszą,polędwiczki duszone z ziemniakami,kapusta kiszona gotowana6,marchewka ,sok 100% ,jabłko.

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku,7z musem truskawkowym ,rodzynki,marchewka.

ALERGENY:(1, 6, 7 )

 

Wtorek 10. 03. 2020 r.

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi1,7, chleb foremkowy ,razowy ze słonecznikiem z masłem1,polędwicą sopocką6,ogórek świeży,pomidor,sałata,herbata z cytryną

Obiad: Rosół z ryżem,włoszczyzną,klopsiki drobiowe3 w sosie ziołowym z ziemniakami ,surówka z białej kapusty z marchewką,porem,jabłkiem,sok 100%.

Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem ,andruty,sałata lodowa,herbatka lub woda mineralna.

ALERGENY:( 1,3, 7,9)

Środa 11 03 2020 r.

Śniadanie: Kakao1,bułka z ziarnami 7z masłem7,żółtym serem7,szynką drobiową6,papryka,rzodkiewka,sałata lodowa,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa- krupnik z kaszą z włoszczyzną9, ziemniakami,pierś z kurczaka duszona,ryż na sypko,marchewka z groszkiem,kalarepa,pomarańcze,sok 100%.

Podwieczorek: Koktajl na kefirze z owocami (banan,malina),rogal maślany z masłem,pestki dyni,słonecznika,rodzynki.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

Czwartek 12 03 2020 r

Śniadanie:Mleko7 ,chleb razowy,1foremkowy1 z masłem7,jajkiem gotowanym3, pomidor,rzodkiewka,sałata lodowa,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami ,klopsiki 3z szynki b/k , sos pieczarkowy,kasza,buraczki gotowane tarte z jabłkiem,sok jabłkowy,sałata lodowa.

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe1,3,7,melon,kawa zbożowa z mlekiem7.

ALERGENY:( 1,3, 7,9 )

Piątek 13 03 2020 r.

Śniadanie: Kakao7, bułka grahamka1,kajzerka z żółtym serem7,dżemem, ogórek świeży,papryka,herbatka owocowa z miodem ,mandarynka

Obiad Zupa pomidorowa z włoszczyzna9 ,makaronem1 ,filet z dorsza4 panierowany1 z ziemniakami,surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym ,pomidorem,natką pietruszki,sok 100%,winogrono.

Podwieczorek: Serek waniliowy7 ,pieczywo chrupkie1,kalarepa,herbatka.

ALERGENY:(1,3, 4,6, 7, 9,)

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.



 

 

 

Poniedziałek 02. 03. 2020 r

Śniadanie: Kawa z mlekiem7 ,herbata owocowa z miodem i cytryną ,chleb foremkowy1 razowy z masłem7 ,parówka z piersi kurczaka6, pomidor ,papryka,jabłko.

Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami,włoszczyzną9,makaron z sosem jogurtowym7z owocami ,kalarepa ,sok 100 %

Podwieczorek: Budyń czekoladowo waniliowy7 z malinami ,marchewka do chrupania.

ALERGENY:(1, 6, 7,9 )

 

Wtorek 03. 03. 2020 r.

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami jaglanymi 7, chleb graham1 ,foremkowy1 z masłem,,wędliną drobiową6,ogórek świeży,papryka,herbata owocowa z miodem,śliwki suszone.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem9 ,kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami,mieszanka warzyw 3 składnikowa gotowana(kalafior ,brokuł,marchewka),sałata lodowa, sok 100 %,mandarynka.

Podwieczorek: Kisiel na soku owocowym z sosem waniliowym,chrupki kukurydziane,kalarepa.

ALERGENY:( 1,6, 7,9)

 

Środa 04. 03. 2020 r.

Śniadanie: Mleko7,herbata owocowa z miodem, cytryną,bułki wieloziarniste1 z masłem , indykiem pieczonym6,ogórek kiszony,jabłka suszone,pomidor.

Obiad: Zupa kapuśniak 9z białej kapusty z ziemniakami,bitki ze schabu duszone z marchewką z kaszą,surówka z selera,jabłek,sok 100 %,pomarańcz,sałata lodowa.

Podwieczorek: Jogurt pitny ,bułeczka drożdżowa z kruszonką ,rzodkiewka ,kiwi.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9 )

 

Czwartek 05. 03. 2020 r.

Śniadanie: Kakao7, herbata owocowa z miodem,chleb foremkowy1 ,graham1 z masłem7 ,serkiem śmietankowym ,krakowską drobiową6,ogórek świeży,papryka,jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami,filet z indyka w sosie słodko kwaśnym,ryż,surówka z sałaty lodowej z pomidorami w ziołach,sok 100 %,pestki słonecznika.

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym 7,biszkopty,marchewka.

ALERGENY:( 1,3, 6, 7,9 )

 

Piątek 06. 03. 2020 r.

Śniadanie: Mleko7,chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem ,twarożkiem7 ze szczypiorkiem7,papryka,sałata lodowa ,herbata owocowa z miodem,jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z grzankami1,9,filet z dorsza opiekany4 z ziemniakami,surówka z kiszonej kapusty z marchewką i porem,gruszka,sok 100%.

Podwieczorek: Jogurt naturalny 7z miodem,pieczywo chrupkie,marchewka do chrupania.

ALERGENY:(1, 4,6, 7, 9,)

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.


 

Poniedziałek 24. 02. 2020r.

Śniadanie:Herbata owocowa z miodem i cytryną chleb foremkowy1 razowy z masłem7 ,parówki z piersi kurczaka 6z ketchupem,,ogórki kiszone ,winogrono

Obiad:Grochówka z ziemniakami,naleśniki z twarożkiem7 ,mus owocowy z malin ,papryka,sok owocowy 100%,marchewka.

Podwieczorek: Budyń waniliowy7 z truskawkami,chrupki kukurydziane,ogórek świeży ,woda lub herbatka.

ALERGENY:(1, 6, 7 )


Wtorek 25. 02. 2020 r.

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi1,bułka grahamka1,wędliną z indyka6,papryka,sałata lodowa,rodzynki,herbata owocowa z miodem.

Obiad Zupa ziemniaczana z włoszczyzną9 ,zieleniną,makaron kolorowy1 z sosem pomidorowo warzywno mięsnym,ogórek kiszony,sok 100% ,melon.

Podwieczorek: Krem z twarogu7 ,pieczywo chrupkie1,sałata lodowa,woda lub herbata owocowa.

ALERGENY:( 1, 6,7,9)


Środa 26. 02. 2020 r.

Śniadanie: Kakao,7 herbata owocowa z miodem cytryną,chleb foremkowy1,razowy1 z masłem twarożkiem7,dżemem ,kalarepka,papryka,winogrono.

Obiad: Zupa jarzynowa9 z makaronem ,jajko sadzone ,ziemniaki ,fasolka szparagowa,sok 100%,jabłko ,kalarepa.

Podwieczorek:Koktajl owocowy na maślance7 ,bułka maślana z masłem ,marchewka ,sałata lodowa.

ALERGENY:(1,3,6, 7,9 )

Czwartek 27. 02. 2020 r

Śniadanie:Mleko7,herbata owocowa z miodem,chleb foremkowy1 ,graham1 z masłem7 szynką z indyka6 żółtym serem7,ogórek kiszony,pomidor, ,śliwki suszone.

Obiad: Zupa-kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kaszą1,filet z piersi kurczaka duszony we własnym sosie z ryżem,surówka z marchwi ,płatków

migdałów,żurawiny,gruszka ,sok 100%.

Podwieczorek: Mleczko bananowe7 ,babka drożdżowa1,7,kalarepa,mandarynka.

ALERGENY:( 1, 6, 7,9 )

Piątek 28. 02. 2020 r.

Śniadanie: Kakao,chleb foremkowy1 ,razowy1 z masłem7 ,żółtym serem7,papryka,ogórek świeży,papryka,jabłko.

Obiad: Zupa porowa z kaszką manną1,filet z miruny w panierce1,3,4,ziemniaki puree7,surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką ,ogórkiem świeżym,pomarańcze.

Podwieczorek: Jogurt grecki 7z owocami,chałka drożdżowa1,7,marchewka do chrupania.

ALERGENY:(1,3, 4,6, 7, 9,)

 

 

Poniedziałek 17. 02. 2020 r.

 

Śniadanie;  Kawa zbożowa na mleku7,chleb zwykły1,razowy1 z masłem7,polędwicą sopocką6,pomidorem,ogórek kiszonym,jabłka,herbata owocowa z miodem.

Obiad; Barszcz ukraiński z fasolką szparagową9, pierogi leniwe z musem owocowym,papryka,śliwki suszone,sok 100 %.

Podwieczorek; Kaszka manna1 na gęsto na mleku 7z musem truskawkowym,biszkopty1 bez cukrowe,woda mineralna,sałata lodowa

Alergeny (1,6,7,9,)

 

Wtorek 18. 02. 2020 r.

Śniadanie:  Mleko7 z płatkami kukurydzianymi1,chleb foremkowy 1,graham1 z masłem,kiełbasą szynkową6,twarożkiem7,kiełki rzodkiewki,pestki dyni,ogórek świeży,gruszki ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Rosół z makaronem ,włoszczyzną9,zieleniną,,kurczak gotowany,ryż, sos potrawkowy,7groszek z marchewką,kalarepa,winogrono,sok 100%

Podwieczorek: Herbata owocowa ,chlebek pszenny1 z masłem7 ,twarożek waniliowy7 homogenizowany ,papryka

Alergeny(1,6,7,9)

Środa 19. 02. 2020 r.

Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku7 ,chleb foremkowy ,razowy z masłem7,jajkiem gotowanym,ogórkiem kiszonym,papryka,mandarynka,herbata owocowa z miodem,cytryną.

Obiad; Zupa marchewkowa z makaronem1 zacierką,polędwiczki wieprzowe duszone,sos kasza,surówka z kiszonej kapusty z marchewką ,jabłko,sałata lodowa ,sok 100%.

Podwieczorek;Koktajl owocowy na kefirze7,rogal maślany1,7 z masłem7,kalarepa.

Alergeny(1,3,6,7,9)

Czwartek 20. 02. 2020 r.

Śniadanie; Mleko 7,chleb foremkowy ,graham1 z masłem7,szynką z indyka,pomidorem ,ogórkiem kiszonym,gruszki ,herbata owocowa z miodem.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,roladka drobiowa gotowana w białym sosie1,7,ziemniaki, marchewka mini,papryka ,sok 100%.

Podwieczorek; Pączki małe,herbata owocowa , jogurt naturalny,marchewka do chrupania.

Alergeny(1,3,7,9)

 

Piątek 21. 02. 2020 r.

Śniadanie; Kakao7,chleb zwykły,razowy1 ze słonecznikiem1 z masłem7,twarożkiem7 ziarnistym dżemem ,kiełki rzodkiewki,jabłka ,herbata owocowa z miodem.

Obiad; Zupa pieczarkowa z kaszą,filet z dorsza duszony4 w warzywach9,ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej ,pomidorów,ogórków kiszonych,śliwki suszone ,sok 100%

Podwieczorek; Deser Zuzia” ,pieczywo chrupkie,marchewka do chrupania.

Alergeny(1,4,7,9)

 

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną  w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie  ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty  mogą zawierać śladowe ilości alergenów.



LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu

 Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jajka i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale),

orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.